Etiketler

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması deyince aklıma gelen ilk şeylerden biri ya anneme misafir geliyordur yada mutlaka düğün bayram veya bir kutlama vardır demektir. Çocukluğumda hiç sevmediğim yemeklerden biri idi aslında ama sonra sonra insan kendi damak zevkini keşfettikçe ilave ettiğiniz malzemeler ile çok daha sevebileceğiniz lezzetleri yakalayabiliyorsunuz bu yüzden denemekten ve keşfetmekten asla vazgeçmeyin derim.

Geçen gün komşuma yaptığım biber dolmasından götürdüm hiç beğenmediğini söyledi tabi herkesin damak zevki farklı ben zeytinyağlıları biraz da olsa hafif tatlı severim mesela içine mutlaka 1 tatlı kaşığı tarçın koyarım ama eğer siz sevmiyor iseniz koymak zorunda değilsiniz veya bazıları kuş üzümü sevmez yada fıstık koymak istemez ilaveleri kendi zevkinize göre azaltıp çoğalta bilirsiniz. Neyse benim sevdiğim malzemeler ile tarife geçiyorum şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsunnn....

Malzemeler ;
1,5 kg Dolmalık Biber
3 su bardağı pirinç
3 adet irice kuru soğan
2 adet Domates
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 çorba kaşığı veya göz kararı kuru nane
1-2 sap taze Nane
1 yemek kaşığı Karabiber
1 yemek kaşığı Yeni Bahar
1 demet Maydanoz
2 tatlı kaşığı Tarçın
1 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su (az gelirse ilave edebilirsiniz)
yarım limon suyu


Yapılışı;

Soğanları ve domatesleri yemeklik küp küp doğrayıp önce soğanları yağla kavuralım,ardından pirinçleri bir taraftan yıkayıp süzdürüp soğan ile beraber kısık ateşte 3-4 dakika kavuralım, domateslerimizi kuş üzümü kuru nane yeni bahar tarçın karabiber limon suyu hepsini ilave edip 1,5 bardağını da ilave ederek pirinçler çok az yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım. Sona kalan taze nane ve maydanozu kavurduğumuz iç malzemeye ilave edip biberlerimizin içini çok sık olmayacak şekilde doldurmaya başlayalım..Doldurduğunuz biberlerin üzerilerine küçük domates parçaları koyup dağılmasını önleyebilir ve güzel bir görünüm elde etmiş olursunuz. Dolmaları soğumak üzere dolaba koyup 1 saat sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun....


1 yorum:

Özge'nin Oltası dedi ki...

Canım eline sağlık, komşun ayıp etmiş güzel olmamış denir mi hiç. Tadını bilmem ama görüntüsü gayet leziz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...