Etiketler

31 Mayıs 2012 Perşembe

Hidalgo


Yönetmen
Joe Johnston 


Oyuncular; 
Viggo Mortensen

J.K Simmons
Peter Mensah
Omar Sharif
Said Taghmaoui
Zuleikha Robinson
Louise lombard
Adam Alexi Malle
Silas Carson
Harsh Nayyar






Muhteşem bir film,
İzlenmesi gereken sayılı muhteşem filmlerimin başında yer alıyor.
Filmimizin başkahramanı Hidalgo. Hidalgo ise bir at, ama sıradan bildiğiniz atlardan değil … J  Film Arap çöllerinde (Najd çöl bölgesinde ) geçmektedir. Film başından sonuna gözünüzü kırpmadan izleyebileceğiniz türden birde üstüne Western film seviyor iseniz işte bu film tam size göre. Filmde dram, macera, Aksiyon her şey var. Görüntü çekim kalitesi müzikler oyuncular her şeyi ile bir bütün oluşturmuş. Şimdi birazda konuya değineyim ..






Arap çöllerinde yüzyıllardır süre gelen Ateş okyanusu koşunu anlatır, koşu dünyanın en uzun mesafe ve en zorlu yarışıdır. Sadece Arap atlarının katılabildiği bu yarış 3000 mil (4800 km) mesafeli olup sadece zengin kraliyet ailelerinin sahip olduğu safkan atların adeta ölüm mücadelesi verdiği bir yarıştır.



 1980 yılında Riyad'ın en zengin şeyhi Sheikh Riyadh  (Omar Şerif)  eskiden Amerikan ordusunda süvari olan Frank T. Hopkins  (Viggo Mortensen) adlı biniciyi atıyla birlikte bu yarışa katılmak için davet eder. Bedevi binicilerin at bindiği bu yarışa ilk defa bir Amerikalı katılacaktır ve üstelikte zengin şeyh, Hopkins' in bindi Hidalgo için bahse girmiştir. Batı' nın gelmiş geçmiş en iyi binicisi olarak nam salmışamaHidalgo adlı atıyla bu yarışı kazanmak, imkansızı başarmaktan farksızdı. Öte yandan bu yarış Hopkins ve atı Hidalgo için gurur ve onur mücadelesine dönüşecekti.



2004  Amerikan yapımı filimin yönetmenliği' ni  Joe Johnstone üstleniyor.Frank T. Hopkins'in gerçek yaşam öyküsünden kaleme alarak senaryoyu john Fusco yazıyor.
Gerçekten büyük bir mücadele ederek yarışı ne pahasına olursa olsun kazanmak isteyen Hopkins ve atı Hidalgo' yu benzersiz engeller beklemektedir. Bu filmi keyifle izleyeceğinizi umuyorum...

Hadi bakalım iyi seyirler :)
   

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...