
Enginarın faydalarını say say bitmez her halde. Meyve ve sebzeleri mevsimine göre tüketmek ne kadar sağlıklı olsa gerek. Her ne kadar kışın konserve olarak tükettiğiniz sebzeleri mevsiminde yemesi de bir o kadar lezzetli değil midir.
Düşük yağ içerdiğinden sindirimi çok basittir.
Sindirime yardımcı olan SİNARİN maddesi içermektedir.
Karaciğer,safra kesesi, ve böbrek dostu olup bir çok ilaç firmaları tarafından enginar hapları satılmaktadır.
Kolestrolü ve üreyi düşürür.
Kandaki şekeri düşürür ve şeker hastaları için vazgeçilmez bir sebzedir.
Vücudu dinç tutar.
Kalbi rahatlatır, düzenli çalışmasını sağlar.
Böbrek ve bağırsağı temizler.
Kanı temizler.
Karaciğer dostudur.

Malzemeler;
5 adet Enginar
1 cam konserve Garnitür (Havuç ve patatesi bulmak çok kolay fakat evde her her zaman bezelye olmadığından garnitürü tercih ediyorum,eğer elinizde malzemeniz var ise )
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı kadar bezelye
1 adet iri kuru Soğan
2 adet limon
1 bardak su
tuz
4 kesme şeker
1 tutam dereotu
Yapılışı;
Enginarları iyicene temizleyin derin bir kabın içine bir adet limonu sıkıp enginarları içine oturtun.kabınız derin olursa iyi olur çünkü enginar su üstüne çıkarsa karara bilir..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder