
Denizden babam çıksa yerim sözü de bana çok uyuyor. En çok sevdiklerim arasında
karides,kalamar,ahtapot,yengeç tatlı su balıkları az olmakla birlikte diğer bütün balıkları zevkle yiyorum.
Özellikle karidesin kabuklu görüntüsünü görüp yemeyenlere sözüm, yemiş olsaydınız nasıl bir damak zevkinden bu zamana kadar mahrum kalmış olabileceğinizi düşünerek kendinize kızabilirsiniz. özellikle İzmir yöresi karideslerini tavsiye ederim.
Eğer görüntüsü sizi çok rahatsız ediyor ise marketlerde birçok markanın dondurulmuşunu bulabilirsiniz.
Malzemeler;

Yarım kilo Karides
5-6 adet sivri biber
3 adet domates
6 adet iri mantar
bir kaç diş sarımsak
bir kaç damla limon suyu (mantarların kararmaması için)
tuz
karabiber
üstü için rendelenmiş kaşar peyniri
Ben karides yaparken soğan koymuyorum ama dilerseniz bir orta boy soğanı yağda çok fazla pişirmeden kavura bilirsiniz.
Yapılışı;
Mantarları yıkayıp üstteki resim gibi doğrayın, orta boy büyüklükteki güveçte suyunu çekene pişirin yaklaşık 5 - 6 dakika kadar arkasından ince ince doğradığınız biber domates ve sarımsakları ilave edip 5-6 dakika bu hali ile pişirin , domatesler mantar ile suyunu bırakacağından ilave su koymanıza gerek yok, en son olarak karidesleri atıp yumuşayana kadar bekletip üzerine kaşarları serpiştirin küçük bir tencere kapağı yardımı ile üzerini kapatıp kaşarın hemen erimesini sağlayın. Karides güveç imiz hazır .. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder