
Yemeklere verdiği tat anlat anlat bitmez türdendir. Sadece kendi başına bile
tavada kızartıp yediğimizde ağızda bıraktığı tadı ise muhteşemdir.
Makarna ve salata soslarında, çorbalarda kreplerde tavuk ve et yemeklerinde sıkça kullanırız.
şimdi mantarla yapacağımız en pratik lezzete bir göz atalım.
Malzemeler;
1 paket 400 gr mantar veya hazır mantar
4-5 adet sivri biber
kornişon turşu
2 - 3 kök taze soğan
1 adet iri kırmızı biber
1 tutam dereotu
1 küçük kase kadar içi kırmızı biberli yeşil zeytin
tuz
limon
zeytinyağı
Yapılışı;
Mantarları orta kalınlıkta kıyarak 1 adet limonu sıkarak 15-20 dakika haşlayıp biraz sudan geçirip iyice süzdürün ve soğuması için biraz bekletin, soğuduktan sonra yumuşayan mantarları elinizle biraz daha suyunu almak için avucunuzun içine alıp yavaşça sıkabilirsiniz.
Diğer bir tarafta derin bir salata kasesine sivri biberleri, kırmızı biberi, taze soğanı,yeşil zeytini ince halkalar halinde doğrayın ve mantarları ilave edelin. Sosu için 1 limon zeytinyağı ile harmanlayıp üzerine dere otunu serpiştirin. Mantar salatamız afiyetle yememiz için hazır durumdadır. :))
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder