Etiketler

25 Nisan 2012 Çarşamba

Kuru Börülce Salatası







Görüntüsü çok güzel değil mi? Bence de öyle :) hafta sonu özellikle atıştırmalık bir şeyler hazırlamayı düşündüğünüzde ilk aklınıza gelenler arasına sokmayı unutmayın. Hem lezzeti hem görüntüsü hemde doyuruculuğu bakımında börülceyi herkese tavsiye ederim. Ayrıca bol limonlu salata olarak rakının yanında süper rakı mezesi olarak yeniyor. Sevdiğiniz ve istediğiniz her malzemeyi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz. 








Malzemeler :
2 su bardağı kuru börülce
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
10 adet yeşil zeytin (kırmızı Biberli)
Yarım demet dereotu
5 yaprak taze nane
Kornişon turşu
4-5 adet sivri biber
4-5 bağ taze soğan
Tuz
Nar Ekşisi
Limon suyu
Zeytinyağı


Yapılışı:
Börülceleri yumuşayıncaya (ağızda dağılıncaya ) kadar haşlayıp sonra süzdürün.Ve soğumasını bekleyin.
Bir taraftan derin bir kabın içine yukarıdaki malzemeleri küçük küçük doğrayıp süzdürdüğünüz börülceyi de ekleyip isteğe göre tuz,nar ekşisi,zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip birbirlerine yedirin. 


Bir tavsiye:
Eğer börülceyi çok yapıp ertesi güne saklamak istiyorsanız taze soğanını yiyeceğiniz kadar doğrayın.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...