
Gerçekte normal kekin aynısı malzemeler aynı sadece küçük küçük kaplara konulduğunda ismi muffin oluyor:) Ayrıca keklerin ana malzemelerini aynı tutarak istediğiniz malzemeyi ilave edebilirsiniz. Mesela burada havuç ve tarçını çıkarıp vişneli,cevizli çikolata parçalı yapabilirsiniz...
Malzemeler:
3 adet yumurta1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
2,5 – 3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilya, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin, pürüssüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım kıvama gelince havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devem edin. 180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.Turuncu şeker hamurunun da kesme şekerden biraz büyük parçalar kopartarak minik havuçlar yapın. Yeşil şeker hamurundan minik yapraklar yaparak varsa gliserin yada su yardımı ile iki parçayı birleştirin. Soğuttuğunuz ve dilimlediğiniz her kek parçasın bir adet şeker hamurundan havuç koyarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder