Etiketler

26 Nisan 2012 Perşembe

Gözleme (Patatesli)


Herkes tarafında sevilen özellikle şile ağva taraflarına giderken yol kenarlarında gözlemeci amcanın yeri hacı dede' nin mutfağı gibi isimlerle onlara uğramadan yapamayız ..Neredeyse bu bir gelenek haline geldi diyebilirim yanında şöyle mis gibi bir yayık ayranı veya demli bir çay nasılda güzel gidiyor değil mi..  




Malzemeler:
3 su bardağı Un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytin yağ
üzeri için tereyağ


İç Malzeme:
3 büyük patates, kırmızı pul biber,karabiber arzuya göre kaşar
Patatesleri rendeleyip diğer malzemeleri de ekleyip harmanlayın iç malzemeniz hazır..




Yapılışı:
Unu geniş bir yoğurma kabına alıp ortasını açın su hariç bütün malzemeyi koyup ılık suyu yavaş yavaş yedirerek hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.Hamurun ele yapışmaması gerekiyor, gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Yoğurdunuz hamuru 20/30 dakika mayalanması için bekliyoruz. Daha sonra küçük toplar halinde eşit olarak limon büyüklüğünde tahmini 6-7 parçaya bölünüz. Böldüğünüz hamurları tabak büyüklüğünde açıp iç malzemesini koyup yarım ay şeklinde yağsız teflonda kızartıp kızartma işlemi bittikten sonra üzerine tereyağı sürüp sıcak servis yapın...




Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...