
Hafta sonu denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.. Pastahaneleri ve restaurantları aratmayacak bir tat...Bire bir uyguladığınızda masanızda gerçek bir lezzet ziyafeti çekeceksiniz buna emin olabilirsiniz. Hem çok pratik hem kesenize uygun hemde sıfır yağ ile kalorisi çok düşük olduğundan sofranızdan tatlınızı eksik etmeyin :)
Malzemeler:
1,5 su bardağı Şeker
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Bir tutam Tuz
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yapılışı:
Pirinçleri 2-3 su yıkayın, orta boy bir tencereye
alın üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin, şişip yumuşayana
kadar orta ateşte kaynatın. 1
litre sütten küçük bir cezveye süt ayırın içine
nişastayı ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak eritin. Pirinçler yumuşayınca sütü
ve şekeri tencereye katın, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın. Cezveyi
küçük ocağa alın, nişasta koyulaşana kadar karıştırın. Tencerede kaynayan süte
cezvenin tamamını ekleyin 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın,
sütlaçtan 1-1,5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın. Kalan
sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin.
Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırın tepsisine
yerleştirin ve yarılarına gelecek kadar su koyarak fırınlayın. Sütlaçların
üzeri kızarınca fırından alın, ılık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder