Etiketler

19 Nisan 2012 Perşembe

3 Renkli Patates Salatası








Malzemeler:
8 büyük boy haşlanmış patates
4 adet büyük boy havuç
1 kase kırmızı pancar turşusu
Yarım demet maydanoz,dereotu,yeşil soğan
1 limon suyu,zeytinyağı
Tuz,karabiber

Yapılışı:
Ön hazırlık olarak:Maydanoz,yeşil soğan ve dereotu ayıklanır,yıkanır ve doğranır.Haşlanmış olan patatesler rendelenir veya ezilir.Havuçlar rendelenir ve teflon tavada az bir zeytinyağı ile ocakta sotelenir ve soğumaya bırakılır.Kırmızı pancar rendelenir.Patatesler yarıdan biraz fazlası 5 patates kadarının üzerine hazırlanan yeşillikler konur.Tuz,karabiber,zeytinyağı ve limon ilave edilerek karıştırılır.Kelepçeli kalıbın en altına hazırlanan salata düzgün bir şekilde yerleştirilir.Hazırlanan havuçlara limon ve tuz ilave edilerek patates salatasının üzerine konur.Rendelenen kırmızı pancarların üzerine kalan rendelenmiş olan patatesler konarak karıştırılır ve salatanın en üstüne düzgün bir şekilde sürülür.Hazırlanan salatanın üzerine streç geçirilip dolapta 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...