İşte Et yemeklerinin yanına rakı sofralarınıza lezzet katacak nefis mi nefis bir tarif vereceğim.
Gerçi bana göre çok basit bir tarifi var ama kimse zor gelip yapmayı aklına bile getirmiyor. Izgara Tavuk kanatlarının yanında zevkle yiyebilirsiniz. Malzememiz bir fazla ama gözünüz korkmasın çalışan bayanlar hafta sonu geldi mangalların başına geçen erkekler bir kadeh rakının yanına bu lezzeti mutlaka masanıza taşıyın derim. :) şimdi Malzeme listemiz ve yapılışına geçelim :)
Malzemeler ;
2 adet kuru soğan
4 adet domates
4 adet sivri biber
yarım demet maydanoz (yıkayıp süzdürün)
4 diş sarmısak
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber
yarım limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
istediğiniz miktarda tuz ve karabiber
Zeytinyağ
Yapılışı;
Burası çok önemli yani tavsiyeme uymanızı rica ederim:) Malzemeleri sakın rondodan veya robottan geçirmeyin !!!
Kuru soğanı ile başlayalım bir kesme tahtasına önce soğanı ortadan ikiye bölün ve sonrasında küçük küçük küpler haline getirin ve bıçak yardımı ile üzerinde sürekli gidip gelin iyicene küçültün ayrı bir kaseye alın aynı işlemi domates, biber, sarmısak ve maydanoz içinde uygulayın, son derece keyifli. Kestiğiniz malzemeleri birleştirip hepsini birlikte kesme tahtasına alıp tatlarının birbirine geçmesini sağlamak için aynı işlemi tekrar yapın ve bir kaseye alın. İçine salçayı naneyi limonu pul biberi,zeytinyağ ve nar ekşisini ekleyip güzelce karıştırın.... Acılı Ezmemiz hazır....
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder