Bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları az çalışanlar
yani tembel olanlar tarafından çok tercih edilmesi gereken bir besindir.
Kabakta; potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel
elementler içerir. Kabak bedeni temizler ve sinirleri yatıştırmada bire birdir.
Besin değerinin kaybolmaması için buharda pişirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca
besin değerini kaybetmemek adına kabağı çiğ olarak rendeleyip havuç ve
salatalık rendesi ile birleştirip yeminizi de tavsiye ederim.
Malzemeler;
4 adet orta büyüklükte kabak
2 yumurta
1 demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım demet maydonoz
3 kahve fincanı un
Tuz, karabiber, pul biber
1 küçük kase beyaz peynir
Yapılışı;

Diğer taraftan taze soğanı, dereotunu, naneyi ince olarak
kıyıp kabakların içene boşaltın 3 yumurtayı, peyniri ve unu bu karışıma ilave
edip karıştırın. Tavaya sıvı yağı kızdırıp kaşık yardımı ile tavaya yavaşça
bırakın ve arkalı önlü kızartın. Sıcak veya soğuk olarak istenir ise yoğurt ile
servis yapın… Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder