Etiketler

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Kabak Mücver


Kabak

Bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları az çalışanlar yani tembel olanlar tarafından çok tercih edilmesi gereken bir besindir. Kabakta; potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler ve sinirleri yatıştırmada bire birdir. Besin değerinin kaybolmaması için buharda pişirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca besin değerini kaybetmemek adına kabağı çiğ olarak rendeleyip havuç ve salatalık rendesi ile birleştirip yeminizi de tavsiye ederim. 




Malzemeler;

4 adet orta büyüklükte kabak
2 yumurta
1 demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım demet maydonoz
3 kahve fincanı un
Tuz, karabiber, pul biber
1 küçük kase beyaz peynir



Yapılışı;
Kabakların üzeri soyup rendeleyin, rendelenmiş kabakları elinizle sıkıp suyunu süzdürün. Geniş bir kaseye alın.
Diğer taraftan taze soğanı, dereotunu, naneyi ince olarak kıyıp kabakların içene boşaltın 3 yumurtayı, peyniri ve unu bu karışıma ilave edip karıştırın. Tavaya sıvı yağı kızdırıp kaşık yardımı ile tavaya yavaşça bırakın ve arkalı önlü kızartın. Sıcak veya soğuk olarak istenir ise yoğurt ile servis yapın… Afiyet olsun..







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...